2017

Szentgyörgyhegyi hárslevelű

A hárslevelű az egyik legkedveltebb fajtánk. A 2013-as tételünk 2015-ben elnyerte a Magyar Tudományos Akadémia bora címet is, amire azóta is nagyon büszkék vagyunk.

A 2017-es Szentgyörgyhegyi Hárslevelűt október elején szüreteltük, 22-es mustfokkal került be a pincébe. Erjedés után egy évig fahordóban érlelődött finomseprőn, majd ezt követően a palackban is 3 hónapig.

A színén, megjelenésén azonnal érződik a bor karaktere. Gyönyörű, mézsárga szín, vaskos, olajos test, robosztus konzisztencia. A poharat egyből kitölti, megmozgatva érezteti, hogy van tartása, tartalma. A fahordó illatban visszafogottam jelenik meg, a gyümölcsök dominálnak inkább - főként birs és sárgabarack. Jól formálják a kortyot  a szájban, a  karamelles pörköltség pedig hosszúra nyújtja a kóstolás élményét.ÁR

2800 FtANALITIKA

Alkoholtartalom: 13,5%

Savtartalom: 5,6 g/lBLOG

Azon kicsit sem csodálkozom, hogy az ünnepnapon bort vásárló bevásárlóközpontban andalgó pár hosszas tanakodás után miert hagyja a polcon szegényt - választva inkább egy olaszrizlinget vagy egy chardonnay-t - de azon viszont annál inkább, hogy a borászok túlnyomó többsége sem különösebben tekinti e fajtát arra érdemesnek, hogy prémium kategóriát csináljon belőle.


Olvas...