Szeptember
22
2017, Péntek
Óbudai Bornapok

Az Óbudai Bornapok 2017. szeptember 22-24. között lesznek a Fő téren. Egykoron a kerületi hegyvidék lankáin termett borokat kínálták a legendás, kockás abroszos kisvendéglők Óbudán. S bár a gasztronómiai trendek, a borkultúra nagyot változott, az ínyencek mindig is törekedtek arra, hogy a finom falatokkal harmonizáló bort fogyasszanak.

Április
14
2018, Szombat
Badacsony New Yorkban

Egy fontos dátum a bornaptárba: Badacsony New Yorkban április 14-én!
A Badacsonyi Borvidék színe-java hetedik alkalommal mutatkozik be Budapesten, a ,,világ legszebb kávéházában,,.
A nagy, borvidéki kóstoló marad a New York Palotán belül, de új helyszínen, a Róma teremben kerül megrendezésre, és a Badacsonyi Borvidék borászatai mellett újdonságképpen bemutatkoznak a települések, a szálláshelyek, vendéglátóhelyek, programhelyszínek és egyéb szolgáltatók is.

Kitűnő alkalom ez, hogy az érdeklődők megismerhessék a helyi termelőket, a borász szakma kiemelkedő képviselőit, kérdéseikre közvetlenül kapjanak választ tőlük.
A kisebb borászatoktól a legnagyobbakig, a kézműves termelőktől a nagy pincészetekig mindenki jelen lesz, hogy az általuk kínált válogatott borok kóstolása, és a velük való beszélgetés által elevenedjen meg a Badacsonyi borvidék hangulata.
Idén is mesterkurzusok színesítik a rendezvényt érdekes témákkal, előadókkal és izgalmas borokkal!

Június
02
2018, Szombat
Szent György-hegy hajnalig

   Aki járt már a Szent György-hegyen, az tudja, hogy varázslatos hely: a Szent György-hegy hajnalig ezt a varázslatot sűríti egy éjszakába. Fejünk felett a csillagokkal lehet majd felfedezni a hegyet, pincéről pincére, koncetről koncertre, néha meg-megállva rácsodálkozva a holdtól csillogó Balatonra.
Idén először együtt várjuk majd a hajnalt: legyőzzük az éjszakát, mint Szent György a sárkányt, csak nekünk jó borok és jó zenék lesznek a segítségünkre.
Indulj neki a hegynek, menj a füled után, fordulj be egy kóstolóra az egyik teraszra, aztán hemperedj a fűbe egy jazz koncert közben, aztán jógázz napfelkeltére.
Várnak a nyitott pincék, a változatos programok és a karakteres Szent György-hegyi borok.
----- Június 2. - Először Szent György-hegy hajnalig ------

Web: https://www.facebook.com/events/2038078736471717/