2021
November végi szüret, töppedt, mazsolás szemek, mesés mustfok. Eddig azt hihetnénk, hogy egy kései jellegű desszertborral van dolgunk, de ahogy kitöltjük a pohárba érezzük, hogy ennek a tételnek aztán van humora. Mintha megunta volna a korábbi „szerepét” - levetve a mézes aromatika kiszámítható palástját - és hozott egy kis kócos vadságot ebbe az édes idillbe. A spontán erjedés olyan a szőlő borrá érési folyamatában, mint egy ösztönös, veleszületett képesség, hisz anélkül, hogy mi beavatkoznánk, a természet végzi a maga dolgát. Egy kis kedvességre azért számíthatunk tőle az első kortyokkal, de a grapefruitmag különleges kesernyéje mindvégig benne marad a szánkban, egy finom, száraz érzettel, holott a kevés maradékcukor végett egy félszáraz borral van dolgunk. Bátorítsuk még egy pohárkával!
4900
Alkohol: 14,5 %
Sav: 6 g/l
Maradékcukor: 12,6 g/l